מבשלים פסח • תפוחי אדמה בסטייל ושאר ירקות

    מירי זורגר No Comments on מבשלים פסח • תפוחי אדמה בסטייל ושאר ירקות

    איזה כיף הכל נקי יש זמן להתחיל לחשוב על יצירות פסחיות במטבח • רולדת תפוחי אדמה וירקות מושבחת ופשטידה מושלמת עם אטריות של פסח • האורחים לא ירצו לזוז

    ירקות מוקפצים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רולדה תפוח אדמה וירקות מוקפצים

    מצרכים:
    4 תפוחי אדמה מגורדים דק
    5 ביצים
    2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן
    2 כפות קמח תפוחי אדמה או פירורים
    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    למלית:

    4 גזרים מגורדים גס
    1/2 כרוב קצוץ
    3 בצלים קצוצים גס
    4 קישואים מגורדים גס
    2 בטטות מגוררות
    1/2 שורש סלרי מגורר גס
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    הכנת הרולדה:
    ערבבי את מצרכי הרולדה ושטחי על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה אפי עד להשחמה

    הכנת המלית:
    הקפיצי את הירקות התחילי עם הבצל והמשיכי עם שאר הירקות עד לקבלת תערובת ירקות קריספית
    מלאי את הרולדה כשהיא חמה וגלגלי
    עטפי בנייר כסף וחכי שתקרר
    פרסי חממי והגישי

    פשטידת ירקות:

    מצרכים:
    2 בטטות מגוררות
    3 קישואים מגורדים
    2 בצלים קצוצים
    4 בצלים ירוקים קצוצים
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    2 קולורבי מגורדים
    200 גר' דלעת מגוררת
    6 ביצים
    2 כוסות אטריות של פסח
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי:
    1 כוס שקדים פרוסים

    אופן ההכנה:
    ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול.

    העבירי לתבנית בגודל הרצוי פזרי שקדים פרוסים ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ45 ד'



    0 תגובות